Kihelyezett innovációs műhelyt alapított a MATE Szent István Biztonságkutató Központja az ABZ Drone Kft. szentendrei központjában április 7-én. A két fél érdekei közösek, hiszen a legújabb dróntechnológiák szerepe az agráriumban és a biztonságpolitikában egyaránt kiemelkedő.

Az ABZ Drone Kft. legfőbb célja, hogy a legmodernebb dróntechnológiákat a lehető leghatékonyabban integrálni tudják mind a mezőgazdaságba, mind az építőiparba, mind a védelmi ágazat számára. Ehhez nemcsak magát az eszközt biztosítják a magyar cégeknek és gazdálkodóknak, hanem kimagasló tudású oktatóikkal annak használatát és az engedélyeztetéshez kapcsolódó jogi tudnivalókat is megtanítják, sőt teljeskörű szervízhálózatot is üzemeltetnek. Török Gyula tulajdonos vezérigazgató az egyeztetésen kiemelte, hogy speciális igények esetén akár egyedi fejlesztéseket is biztosítanak, a hobbi felhasználástól egészen a profi technológiák bevezetéséig.

Mint azt Dr. Gyuricza Csaba rektor az együttműködési megállapodás aláírásán hangsúlyozta, a mezőgazdasági drónok felhasználása a következő években még további lendületet kaphat, tehát egyre nagyobb igény lesz a biztonságos működtetésükhöz szükséges szaktudásra is. Éppen ezért a MATE megújult képzési tematikával és gyakorlatorientált kurzusokkal indít idén ősztől precíziós mezőgazdasági szakmérnöki szakirányú továbbképzést, melyhez az ABZ Drone szakértőinek aktív közreműködésére is számít.

Mint az egyeztetésen elhangzott, a Szent István Biztonságkutató Központ minden olyan területet kutat, amely valamilyen szakmai vagy tudományos szempontból kapcsolódik a biztonsághoz vagy érinti azt. Az ABZ Drone Kft. fejlesztései maximálisan illeszkednek ehhez a törekvéshez, hiszen a legmodernebb drónok szerepe a mezőgazdaságban és a biztonságpolitikában egyaránt kiemelkedő.

Forrás: uni-mate.hu