A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonság javításának érdekében fokozott közúti közlekedési ellenőrzést tartottak 2022. június 9-én egy drón segítségével a Pest megyei Cegléden. A Készenléti Rendőrség közreműködésével a szerkezetek megfelelő távolságból és helyzetből készítettek videófelvételeket a szabálytalan járművezetőkről a település négy helyszínén.

A Rendőrség közleménye szerint az ellenőrzés elsődleges célja az olyan főbb baleseti okok, mint az elsőbbségi szabályok megsértése, a tilos jelzésen áthaladás, valamint az elsőbbség meg nem adásának kiszűrése volt, de az egyéb jogsértések is láthatóvá váltak a technológia segítségével.

Drónnal figyelték a szabálytalankodókat Cegléden

A rendőrök a több, mint két órán át tartó akcióban egy embert találtak a forgalomban, aki pozitív eredményű alkoholtesztert fújt, egy ember ellen engedély nélküli vezetés és elsőbbség meg nem adása miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Hat esetben jártak el tilos jelzésen áthaladás miatt, míg ugyancsak hat alkalommal a körforgalomban szabálytalanul közlekedőkkel szemben. Tizenhárman elsőbbségi szabályt sértettek, egy ember ellen pedig kötelező haladási irány és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt szabtak ki közigazgatási bírságot. A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai a jövőben is szerveznek hasonló jellegű ellenőrzéseket.

Drónvideón a ceglédi közlekedés rendőrségi megfigyelése: