Meghosszabbították a kistelepülések digitális innovációit és fenntartható megoldásait díjazó pályázat benyújtásának határidejét – közölte a Digitális Jólét Program.

Az Év Digitális Faluja díj célja, hogy a települések képesek legyenek a lehető legnagyobb körben használni és bemutatni digitális fejlesztéseiket, kiaknázva a bennük rejlő adottságokat. A pályázati határidő 2022. szeptember 30-ig történő meghosszabbításával a Technológiai és Ipari Minisztérium háttérintézményeként működő Neumann János Nonprofit Kft. szándéka, hogy minél több vidéki kistelepülés lehetőséget kapjon az Év Digitális Faluja cím elnyerésére. Ezáltal azok értékes, a települések továbbfejlesztését elősegítő nyereményekben részesülhetnek.

Az Év Digitális Faluja címre minden évben négy kategóriában lehet jelentkezni, ezek

  • az Innovatív települési környezet,
  • a Fenntartható épített és természeti környezet,
  • az Innovatív társadalmi és közösségi jólét, valamint
  • az Innovatív gazdasági ökoszisztéma kategóriák.

A települések egyszerre több kategóriában és akár már egy, a pályázat példatárában szereplő vagy hasonlóan megvalósult fejlesztéssel is pályázhatnak az Év Digitális Faluja díjra. A részletes pályázati kiírásról a https://digitalisfalu.hu/ev-digitalis-faluja-dij címen lehet tájékozódni.

A kiírás összefoglaló videója:

 

Szerkesztette:
Csurja Zsolt
Gödöllői gazdász 2009
SZE-MÉK 2021 precíziós mezőgazdasági szakmérnök, 3-as csoport