A digitális megoldások megismerése a gyakorlatban, működés közben a leghatékonyabb. A tananyagok, kiállítások, tudásbázisok sokat segítenek, de a megalapozott döntéshez leginkább egy működő, jó megoldás és a hozzá kapcsolódó őszinte tapasztalatok nyújtanak támogatást. A bemutató gazdaságoknak nagy szerepük lesz a termelők felkészítésében, amelyért megfelelő díjazásban is részesülnek.

A Digitális Agrárakadémia keretében egységes szempontrendszer alapján választjuk ki a jelentkezők közül a Digitális Bemutató Gazdaságokat. Röviden bemutatjuk a működésüket, illetve az általuk alkalmazott digitális megoldásokat. A Digitális Agrárakadémia folytatása kapcsán lehetőség nyílik a termelőknek, hogy szervezett formában meglátogassák a gazdaságokat. A gazdaságok bemutatják az alkalmazott digitális megoldásokat és elmondják saját tapasztalatukat.

A Digitális Agrárakadémia bemutatóüzemi hálózatát kiterjesztjük a Kárpát-medence teljes területére, így várjuk a külhoni, digitális megoldásokkal, a felhasználással kapcsolatos tapasztalatokkal rendelkező gazdaságok jelentkezését is!

A pályázat nyertesei a „Digitális Agrárakadémia Digitális Bemutató Gazdaság” címét nyerik el. Bemutatkozásuk felkerül a https://www.digitalisagrarakademia.hu/digitalis-bemutato-gazdasagok/ oldalra. Továbbá bemutató gazdaságként részt vehetnek a Digitális Agrárakadémia keretében szervezett képzéseken, megfelelő díjazás ellenében.

Tekintsék meg az eddigi képzésekről szóló beszámolókat, filmeket és fényképeket a www.digitalisagrarakademia.hu oldalon, illetve Facebook-oldalunkon (https://www.facebook.com/digitalisagrarakademia).

A pályázók három kategóriában (szántóföldi növénytermesztés, kertészet, állattenyésztés) mérettethetik meg magukat.

Jelentkezési határidő 2022. november 25.

Díjátadó várható időpontja 2022. december 5.