Az egyik legnagyobb hazai agrárcégnél folytatódott a Digitális Agrárakadémia bemutató programsorozata Komárom-Esztergom megyében. Az AGROTEC Magyarország Kft. komáromi központja adott otthont az eseménynek, ahol a házigazda szakemberei a precíziós gazdálkodás gyakorlati elemeiről beszéltek. A drónok szerepéről is sok szó esett, a szakmai programot pedig gépbemutató zárta.

A szervezésben a Komárom-Esztergom Megyei Gazdakörök Szövetsége és az Ifjú Gazdák Komárom-Esztergom Megyei Gazdaköre is aktívan közreműködött. Az Az AGROTEC Magyarország Kft. részéről Veress Fanni precíziós mezőgazdasági szakmérnök adott elő az ingyenesen elérhető GPS alapú adatfeldolgozó szoftverekről. Ezután Dr. Virág István, a cég precíziós gazdálkodási termékmenedzsere mutatta be a Precision Land Management rendszert, ami a szántóföldi növénytermesztés valamennyi műveletére kínál megoldást a New Holland gépekben.

A szakmáé volt a főszerep Komáromban is, ahol az AGROTEC Magyarország Kft. szakemberei a digitalizációs megoldásokról beszéltek

A rendezvényen előadást tartott Szabó István, a Pro-Feed Kft. üzletág-fejlesztési igazgatója, aki a talajélet, a talajjavítás és a talajvizsgálatok közötti hasznos összefüggésekről is beszélt. A bemutatott talaj- és növényélettani ismeretek sokat segíthetnek az okszerű gazdálkodás megvalósításában, ha a termelők figyelnek az összefüggésekre és a tevékenységek következményeire – mondta.

A drónok, a helyes talajművelési megoldások és az agrárdigitalizáció eszközei voltak a középpontban Komáromban is

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanszéki mérnöke, Simon Szabina a „Drónok szerepe a mezőgazdaságban” című prezentációjában foglalta össze a drónok gyakorlati ismereteit és hívta fel a figyelmet a technika biztonságos alkalmazásának fontos részleteire. A repülési szabályozásról is beszélt, mert sokan sajnos még mindig előképzettség és komoly gyakorlati tapasztalat nélkül mozgatják a drónjaikat a magyar légtérben.

Gépbemutató az AGROTEC Magyarország Kft. komáromi központjában tartott Digitális Agrárakadémia programon

A gépbemutatón a házigazda vállalat szakemberei az automata kormányzással felszerelt New Holland erőgépek kipróbálására is lehetőséget biztosítottak.