Agroprodukt Zrt.

Bemutatkozás

Az Agroprodukt cégcsoport 5 vállalata 2017 júniusában csatlakozott a Bonafarm Csoporthoz.

Az Agroprodukt cégek – Agro-Invest Kft., Agro 22 Zrt., Agroprodukt Zrt., Sertéstenyésztő és Hizlaló Bt., valamint a Wildex Kft. (mely azóta értékesítésre került) – Pápa és környéke jelentős mezőgazdasági vállalkozásai, melyek 7 telephelyen megközelítőleg 340 főt foglalkoztatnak. Közel 8.000 hektáron folytatnak növénytermesztést (repce, tritikálé, őszi árpa, tavaszi árpa, őszi búza, cukorrépa, lucerna, olaszperje, hibridbúza vetőmag előállítás, méhlegelő, borsó, here, takarmány kukorica, silókukorica, hibrid kukorica), és rendelkeznek terménytárolókkal, vetőmag-feldolgozó üzemmel. A két cégcsoport összeolvadásával a Bonafarm Csoporton belüli növénytermesztési terület közel 30%-kal növekedett, emellett a vetőmag- és takarmányágazatokban is jelentős szinergiák kiaknázására nyílik lehetőség. Ez elősegíti cégcsoportunk azon törekvését, hogy az állattenyésztés fejlesztése mellett, a tartáshoz szükséges takarmánybázis megtermelését is minél nagyobb arányban saját forrásból biztosítsa.

agroprodukt-zrt-gazdasag

Az Agroprodukt cégcsoport állattartó telepein sertéshízlalással foglalkozik (évi 25000 hízó kibocsátás) valamint tejelő szarvasmarhát (3300 db tejelő tehén és szaporulata) tenyésztenek. A fúzióval a Bonafarm Mezőgazdaság saját tejtermelése több mint kétszeresére nőtt (éves szinten összesen több mint 62 millió kg tej), így a Sole-Mizo Zrt. tejigényének már a 15%-a csoporton belüli forrásból származik.

Precíziós gondolkodás

Az ökonómiai szemléletű döntéshozatal támogatása.

Tevékenységek

  • Georeferált, 5 évnél gyakoribb talajmintavétel
  • Hozamtérképek készítése, hozammérővel felszerelt kombájnokkal
  • Helyspecifikus növényvédelmi megfigyelés
  • Alapművelés, magágykészítés, alaptrágyázás, vetés növényvédelem, fejtrágyázás – több mint 5 éve heterogenitás vizsgálatok alapján

Bonafarm CSOPORT

Elérhetőség

Cégnév: Agroprodukt Zrt.

Cím: H-8500 Pápa, Szent István út 12.

Kapcsolattartó neve: Ruzsás Kálmán Bálint

Telefonszáma: +36709337163

E-mail címe: kalmanbalint.ruzsas@agroprodukt.bonafarm.hu