Pályázati felhívás a Digitális Agrárakadémia Digitális Bemutató Gazdaság cím elnyerésére

A digitális megoldások megismerése a gyakorlatban, működés közben a leghatékonyabb. A tananyagok, kiállítások, tudásbázisok sokat segítenek, de a megalapozott döntéshez leginkább egy működő, jó megoldás és a hozzá kapcsolódó őszinte tapasztalatok nyújtanak támogatást. A bemutató gazdaságoknak nagy szerepük lesz a termelők felkészítésében, amelyért megfelelő díjazásban is részesülnek.

A Digitális Agrárakadémia keretében egységes szempontrendszer alapján választjuk ki a jelentkezők közül a Digitális Bemutató Gazdaságokat. Röviden bemutatjuk a működésüket, illetve az általuk alkalmazott digitális megoldásokat. A Digitális Agrárakadémia folytatása kapcsán lehetőség nyílik a termelőknek, hogy szervezett formában meglátogassák a gazdaságokat. A gazdaságok bemutatják az alkalmazott digitális megoldásokat és elmondják saját tapasztalatukat.

A Digitális Agrárakadémia bemutatóüzemi hálózatát kiterjesztjük a Kárpát-medence teljes területére, így várjuk a külhoni, digitális megoldásokkal, a felhasználással kapcsolatos tapasztalatokkal rendelkező gazdaságok jelentkezését is!

A pályázat nyertesei a „Digitális Agrárakadémia Digitális Bemutató Gazdaság” címét nyerik el. Bemutatkozásuk felkerül a https://www.digitalisagrarakademia.hu/digitalis-bemutato-gazdasagok/ oldalra. Továbbá bemutató gazdaságként részt vehetnek a Digitális Agrárakadémia keretében szervezett képzéseken, megfelelő díjazás ellenében.

Tekintsék meg az eddigi képzésekről szóló beszámolókat, filmeket és fényképeket a www.digitalisagrarakademia.hu oldalon, illetve Facebook-oldalunkon (https://www.facebook.com/digitalisagrarakademia).

A pályázók három kategóriában (szántóföldi növénytermesztés, kertészet, állattenyésztés) mérettethetik meg magukat.

Jelentkezési határidő: 2022. november 25.

Díjátadó várható időpontja: 2022. december 5.

  Adatkezelési nyilatkozat

  Általános információk

  Cím

  Kapcsolattartó

  Gazdaság főtevékenysége

  Szántóföldi növénytermesztésKertészetÁllattenyésztés

  Szántóföldi növénytermesztési adatok  FehérjenövényekGabonaOlajos növényekIpari növényekVetőmag-előállítás


  Értékelési szempontok

   

  1. Adatgyűjtési pontok

   

   

   

   

   

  2. Munkaműveleti pontok

   

   

   

   

   

   

   

  3. Nyilvántartási-adatkezelési pontok

   

   

   

   

  4. Szöveges bemutatás

  Kertészeti adatok

  Almatermésűek termesztéseBogyós gyümölcsök termesztéseHéjasok termesztéseCsonthéjasok termesztéseCsemegeszőlő termesztéseBorszőlőtermesztésDísznövénytermesztésGyógynövénytermesztésGombatermesztésDohánytermesztésSzabadföldi zöldségtermesztésZöldséghajtatásSzőlő szaporítóanyag előállításGyümölcs faiskolaDíszfaiskola és egyéb dísznövény szapoítóanyag előaállításZöldség- és gyógynövény vetőmag-előállítás és palántanevelés


  Értékelési szempontok

   

  1. Adatgyűjtési pontok

   

   

   

   

  2. Munkaműveleti pontok

   

  3. Nyilvántartási-adatkezelési pontok

   

  4. Szöveges bemutatás

  Állattenyésztési adatok

  SertéstenyésztésJuh- és kecsketenyésztésKisállattenyésztésMéhészetLótenyésztésVíziszárnyasok tenyésztéseBrojler csirke tenyésztéseTojástermelésPulykatenyésztésEgyéb szárnyasfélék tenyésztéseTejelő szarfasmarhafélék tenyésztéseHúshasznú szarvasmarhafélék tenyésztéseHalgazdálkodás


  Értékelési szempontok

   

  1. Alap infrastruktúra

   

  2. Istálló infrastruktúra

   

  3. Humán erőforrás és folyamatok

   

  4. Menedzsment. Adatgyűjtés, adatfeldolgozás, adatértékelés

   

  5. Szöveges bemutatás