Pap és Papp Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

pap-es-papp-gazdasag1

Vetőmag feldolgozás

Hosszas tervezési és építési időszakot követően nagy örömünkre és remélhetőleg a gazdálkodók megelégedésére 2017 augusztusában került ki az első zsák őszi árpa vetőmag üzemünkből. Az azóta eltelt két kalászos és két szója szezon során összesen közel 2500 tonna fémzárolt vetőmagot biztosítottunk a gazdák részére.

A vetőmag alapanyagokat a saját használatunkban lévő földterületeken termeljük, a termesztés során szem előtt tartva a fenntarthatóságára vonatkozó követelményeket, olyan fajtákat használva, amelyek „megtalálták a helyüket” szűkebb hazánkban.

A vetőmagok legnagyobb része a gazdák számára közvetlenül értékesíthető másodfokú szaporítóanyag, de számos fajtatulajdonos bizalmát élvezhetjük, akik magasabb szaporulati fokú (elit, elsőfok) vetőmag termelését is ránk bízzák.

Fontosnak tartjuk, hogy a fajtatisztaság megőrzésére irányuló szántóföldi idegenelési munkát, illetve a napraforgó tányérszelekciós munkálatait is cégen belül, a családtagok és munkatársak részvételével oldjuk meg, amelyre lehetőséget nyújt gazdaságunk átlátható mérete.

Kísérleti fejlesztés

Több éves hagyomány cégünknél, hogy néhány táblánkat kísérleti és bemutató céllal vetjük és kezeljük. Saját gazdálkodási környezetünkben, ahol kétszáz éve még a Gyöngyös és a Dráva medreihez kapcsolódó időszakos vízállásokkal behálózott ártéri jellegű kocsányos tölgyesek alkották a növényborítottságot, egy csapásra szántóterületeket alakítottak ki a vízszabályozásokat követően, egy meglehetősen sajátos talajra építve a szántóföldi növénytermesztést, ahol táblán belül egyszerre vannak jelen az agyagbemosódásos erdőtalajok, de erős az öntési, réti jelleg is, néhány táblán homokkal „fűszerezve”.

Bemutatkozás

Termesztés – Gazdálkodás

A használatunkban lévő termőföldeken a vetőmag termesztés mellett ipari alapanyagot is termelünk, elsősorban kukoricából, szójából, gabonából. Ez a teljes vetésterületünknek körülbelül egyharmada.

Az ipari növényeink termesztése során alapvető szempont a fenntarthatóság és a minőség. A felvásárlók által támasztott feltételek közül fontos a megfelelő tisztaság és beltartalom, amelyet a több évtizedes gyakorlat, a folyamatos eszközállomány fejlesztés a talaj- és növényvizsgálaton alapuló tápanyag utánpótlás és az okszerű növényvédelem biztosít.

Kukorica hibrid választásunkat is saját kísérleteink eredményei befolyásolják, melynek során évente több, mint ötven hibridet hasonlítunk össze.

Büszkék vagyunk rá, hogy 2017 és 2018. évben is dobogósak lettünk a KWS hibridek termésversenyében.

Cégünk ugyanakkor integrátor szerepet is betölt, a velünk kapcsolatban lévő termelők áruinak értékesítésében nyújtunk segítséget.

pap-es-papp-gazdasag2
pap-es-papp-gazdasag3

Precíziós gondolkodás

Gépek:  Mazotti AllCrop 3180 önjáró permetező, Hardi Navigator vontatott permetező, Case IH Magnum 260, Steyr Profi 4115 CVT, Kverneland Accord Optima szemenkénti vetőgép, Horsch Pronto tárcsás gabonavetőgép, Kverneland Kultistrip sávművelő eszköz, Garford Robocrop kamerás, hidraulikus sorközművelő kultivátor, Einböck Chopstar kamerás, hidraulikus sorközművelő kultivátor, RTK pontos GPS kormányzási rendszer erőgépekben (Case IH Magnum 260, Case IH Maxxum 115)

Tevékenységek

  • Differenciált tőszámú vetés
  • Drónos gyomfelvételezés alapján, célzott gyomkezelés elvégzése.
  • Tápanyag utánpótlás differenciálása
  • Talajtani eredményeken alapuló okszerű tápanyaggazdálkodás, kiemelt tekintettel a növény igényeinek megfelelő mikroelem pótlással, a makroelem kijuttatás mennyiségének esetleges csökkentése a mikrobiológiai, talajoltó készítmények fokozott használata mellett.

Pap és Papp Kft.

Elérhetőség

Cégnév: Pap és Papp Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Cím: 7971 Hobol, Mátyás király utca 120.

Kapcsolattartó neve: Baranyi Attila

Telefonszáma: +36 30 552 5157

E-mail címe: info@papespapp.hu