Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt.

rabapordanyi-mezogazdasagi-zrt-gazdasag

Bemutatkozás

A Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. 2001 januárjában jött létre a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szövetkezet részleges átalakulásával.

Cégünk 1.000 ha szántó és 160 ha rét-legelő művelésével teremti elő a gazdaság állatállományának alomanyag és takarmányszükségletét.

A 600 db Holstein-Fríz tejelő tehenet és szaporulatát két telepen, a Rábapordányi termelő telepen és a Döri növendéküsző telepen tartjuk.

Sertés ágazatunk a BHZP német tenyésztő szervezet Viktória kocavonalából tart tenyésztésben 850 kocát, a Köles majorban működő tenyésztelepén. A malacok és hízók nevelése a Rábapordányban található hízótelepen zajlik.

Precíziós gondolkodás

Kocáink tartásában fontos az automatizált rendszerek használata, valamint a szoptatási időszak alatt, a differenciált takarmányozás megléte. Az istálló épület légtechnikai rendszere Magyarországon egyedülálló, de Európában is csak néhány példa van rá.

Szarvasmarha telepünk borjúnevelőjének itatórendszere szintén automatizált, valamint a termelő istállók szelőző rendszerének vezérlése is hőmérséklet és páratartalom vezérelt.

Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt.

Elérhetőség

Cégnév: Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt.

Cím: 9146 Rábapordány, Gévay Wolff  Lajos utca 50.

Kapcsolattartó neve: Bóna Szabolcs

Telefonszáma: +3696273375; +36305144237

E-mail címe: info@agropordany.hu; sbona@agropordany.hu