B-Aranykorona Kft.

Bemutatkozás

B-Aranykorona Kft.

A B-Aranykorona Kft. klasszikus szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik. A termesztett kultúrák között megtalálható többek között a búza, kukorica, szója, cukorrépa, lucerna. A növénytermesztés kiszolgálására korszerű szárítóüzemmel rendelkezik a Bicsérdi Arany-Mező Zrt. A B-Aranykorona Kft sertéstelepet is üzemeltet, ahol battériás süldőt és hízót értékesítünk.

b-aranykorona-gazdasag
b-aranykorona

Bicsérdi Arany-mező Zrt.

A Bicsérdi Arany-Mező Zrt. egy komplex mezőgazdasági cégcsoport központi szervezetét alkotja, mely filozófiájában az állattenyésztés és a növénytermesztés egymástól elválaszthatatlan egységét képviseli. Célunk megőrizni a növénytermesztés és az állattenyésztés egyensúlyát, hiszen egyik sem létezhet a másik nélkül, és a kettő közösen teremti meg a társadalom élelmiszerrel történő ellátását. A zrt. fő tevékenysége a tejelő szarvasmarha tenyésztés, működésének további  pillérét a biogáz üzem adja

Precíziós gondolkodás

Az innovatív gondolkodásmód és géphasználat visszatérő elem a gazdaságban. A kísérleti gazdaságként is jegyzett cég számos gépüzemeltetési kísérletben részt vesz. – Nagy segítség ebben a velünk együttműködő gépkereskedő, aki nemcsak eladja nekünk a termékeit, hanem folyamatosan együtt gondolkozik velünk: mit hogyan lehetne hatékonyabban végezni – tudjuk meg. Így a gazdaságban szakaszolóval működik a vetés és a permetezés, a gépek zöme 2 centiméteres pontosságú automata kormányzással halad. Az egyik kísérletben például azt vizsgálták, milyen hatása van egy 25 centiméteres talajsávos őszi műtrágya-kijuttatásnak a tavaszi magágykészítésnél. Azt találták, hogy nemcsak könnyebb a megfelelő magágy-előkészítés, hanem 15-18 százalékos terméshozam-növekedésben is megmutatkozik, ha az említett talajsáv közepébe vetik a szója-, illetve a cukorrépa-vetőmagokat.

Alapvetően a gazdaságban évente legalább egyszer – de nem ritkán 2-3 alkalommal is – kultivátoros gyommentesítést végeznek. Sőt, a Tomelilla Kft.-vel közösen egy speciális, monitoros kultivátort is bevetnek. Ez ujjas kerekei segítségével a sorközben haladva kiforgatja a gyomot, és akár biogazdálkodásban termesztett szójában is alkalmazható. Emellett a hagyományos eljárásnál hozzájárul ahhoz, hogy precízebb legyen a gyomirtószer-kijuttatás.

Tevékenységek

Bicsérdi Arany-Mező Zrt.

Elérhetőség

Cégnév: Arany-Mező Zrt., B-Aranykorona Kft.

Cím: 7671 Bicsérd Alkotmány tér 1.

Kapcsolattartó neve: Berki Gyula

Telefonszáma: +36 30 336 96 13

E-mail címe: baranykorona2@gmail.com