Derdák Gábor

Bemutatkozás

Mosonmagyaróváron végeztem mezőgazdasági mérnökként, majd növényorvosi és precíziós szakmérnöki végzettségeket is szereztem.

2015 óta foglalkozom főállásban mezőgazdasági termeléssel. Jelenleg 70 hektár saját szántó, illetve további 100 hektáron kisebb gazdák integrációját segítem. Főbb termesztett növények: őszi búza, őszi árpa, őszi káposztarepce és kukorica. A szántóterületen elsősorban az állatok számára a takarmány és alomanyag megtermelése a cél.

A szántóföldi növénytermesztés mellett, 800 férőhelyes sertés hizlaldát üzemeltetek.

derdak-gabor-ev

Precíziós gondolkodás

derdak-gabor-gazdasag

A rendelkezésre álló géppark folyamatos fejlesztés alatt áll. Az erőgépek sorvezetővel felszereltek. A permetezőgép differenciált folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas, melyet NDVI felvétel alapján alkalmazunk a gazdaságban. Ezen felül az automata szakaszolást is elvégzi a gép. Az idei évben egy Horsch gabona vetőgéppel bővül a géppark, mely alkalmazásával változó mennyiségű gabona és repce vetőmag vethető a szántóföldeken.

Precíziós talajmintavétellel vizsgáljuk a területeket. A vett minták bővített vizsgálat után kerülnek kiértékelésre. A vetés és a tápanyag kijuttatási terveket ez alapján készítjük el.

Az állattartásban a lehetőségekhez mérten alkalmazzuk a precíziós megoldásokat. Több receptúra alapján történik a takarmányozás, az állatok korának megfelelően. A takarmánykeverék előállítása saját keverőberendezéssel történik.

Elérhetőség

Cégnév: Derdák Gábor e.v.

Cím: 9473 Egyházasfalu Fő u. 87.

Kapcsolattartó neve: Derdák Gábor

Telefonszáma: 30/3968317

E-mail címe: derdakgabor@hotmail.com