Pályázatok

Digitális bemutató gazdaságok

A digitális megoldások megismerése a gyakorlatban, működés közben a leghatékonyabb. A tananyagok, kiállítások, tudásbázisok sokat segítenek, de a megalapozott döntéshez leginkább egy működő jó megoldás és a hozzá kapcsolódó őszinte tapasztalatok nyújtanak támogatást. A bemutató gazdaságoknak nagy szerepük lesz a termelők felkészítésében, amelyért megfelelő díjazásban is részesülnek.

A Digitális Agrárakadémia keretében egységes szempontrendszer alapján választjuk ki a jelentkezők közül a Digitális bemutató gazdaságokat. Röviden bemutatjuk a működésüket, illetve az általuk alkalmazott digitális megoldásokat. A Digitális Agrárakadémia folytatása kapcsán lehetőség nyílik a termelőknek, hogy szervezett formában meglátogassák a gazdaságokat. A gazdaságok bemutatják az alkalmazott digitális megoldásokat és elmondják saját tapasztalatukat.

A pályázat nyertesei a Digitális AgrárAkadémia digitális bemutató gazdaság címét nyerik el, amellyel vállalják, hogy az agrárdigitalizáció bemutatásában aktív szerepet vállalnak.

A pályázók 3 kategóriában (szántóföldi növénytermesztés, kertészet, állattenyésztés) méretethetik meg magukat.

Digitális szolgáltatói adatbázis

A digitális szolgáltatói adatbázis létrehozásának a célja, hogy a Digitális Agrárakadémia “hallgatói” számára egységes szerkezetben nyújtson információt arról, hogy melyik szolgáltatóhoz fordulhat, ha speciális, a digitalizációt elősegítő szolgáltatót keres egy-egy részfeladat megvalósításához, vagy egy komplex rendszer kiépítéséhez. Az adatbázis célja, hogy a gazdálkodók megtalálják a számukra legmegfelelőbb szolgáltatót, aki hozzásegíti őket a digitális megoldások bevezetéséhez.

zoldsalata